20/12/2021

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı




“TÜSİAD'ın açıklaması tehdit değil, iktidarın yararlanması gereken bir açıklamadır”

 

 

(DP Basın Merkezi – 20 Aralık 2021) Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdiler.

 

Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Merkezinde ziyarette bulunan Genel Başkan Uysal’a Genel Başkan Yardımcıları Muhammed Kelleci ve Bülent Şahinalp ile Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt eşlik etti.

 

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Uysal ve Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdılar.

 

Kabulleri için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun şahsında tüm CHP camiasına teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal şöyle konuştu:

 

“Türkiye'yi korkuları vicdanlarının önünde giden bir kadro yönetiyor”

 

“Nasılsınız demekten bile imtina ettiğimiz günleri üzülerek yaşıyoruz. Derin bir sistematik çöküşün içineyiz. Sağır sultanlar gözlerini, kulaklarını kapatsalar da milyonlarca insanımız büyük bedelleri sofrasında, hanesinde yaşıyor ve bedelini ödüyor.

 

 

 

 

Aleni yanlışlara suç ortağı yapılmış kimi kurumsal yapılar ve aktörler gizli hikmetler arasa da   milletimizin gözü önünde bu hadiseler gerçekleşiyor. Bir büyük tarihin içinden pek çok zorlukları aşarak gelmişiz. Bugün maalesef cesaretleri cehaletlerinin önünde giden, korkuları vicdanlarının önünde giden bir kadronun Türkiye'yi yönettiğini görüyoruz.

 

“Bu kadar kısa süreye bu kadar gafleti nasıl sığdırdılar”

 

‘Tez' diye millete yutturuyorlar. Deneme yanılma metoduyla milyonların üzerinden kumar oynanıyor. 300 yıl ömrümüz olsa deneme yanılma metotlarıyla öğrenme maliyetine katlanacağız. Bu kadar kısa süreye bu kadar gafleti nasıl sığdırdılar hayret ediyoruz. Bu ülkenin büyüklüğüne denk bir siyasi akılla ve programla bu sürecin içinden çıkılabileceğine inanıyoruz. Nasıl bir asır evvel milletin makus kaderini milletimiz değiştirmişse bugün de bunu yapacak olan milletimizdir ve bunun sorumluluk sahipleri siyasetçilerimizdir.

 

 

 

 

Bu süreç içinde Sayın Kılıçdaroğlu’nun hem tarihi bir sorumluluk üstelenmesi hem de bugün TBMM’nin ikinci büyük grubu olarak aldığı insiyatif çok önemli.

 

Herkesin hukukundan emin olduğu, herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye'yi ortaya çıkarabilmek için çalışıyoruz.

 

“Umarız bugün akletmeyenler akleder”

 

'Bir Delinin Hatıra Defteri' kitabından uyarlanmış bir tiyatro oynanıyor. Umarız bugün akletmeyenler akleder. Ülkede iklim değişikliğine ihtiyaç olunan böyle bir dönemde akletmeyenlerin iktidarını sürdürmesinin milletimizin ödeyeceği bedelleri katmerlendireceğini görüyoruz. Ülkenin bu çıkmaz sokaktan çıkması demokratik meşruiyet içerisinde olacaktır.

 

Önümüzde Türk demokrasisinin en zor sınavı var, en uzun seçim dönemimiz var. Bu açıdan bilerek ve isteyerek millet sokağa düşsün isteniliyor, kriminalize edilmek isteniyor. Dini, milli, hamasi birtakım argümanlarla milleti etkilemek istiyorlar. İnsanlarımız bu zamana kadar müsaade etmedi, bundan sonra da etmeyecektir. Siyasilerin ortak bir paydada buluşma iradesi ve zorunluluğu var.

 

 

 

 

Kabulleri dolayısıyla Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu’nun şahsında tüm CHP camiasına teşekkürlerimi sunuyor ve saygılar sunuyorum. ”

 

“Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur”

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise görüşmeye ilişkin, “Türkiye ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunlar, hepimizin ortak çözüm açısında kafa yormamız gereken sorunlar. Bunların bir şekliyle aşılması lazım. Doğal olarak sorunları çözmek ve aşmak için mücadele edecek olan siyasi partilerdir. Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla ekonomiyi, sosyal yapıyı, gelişmeler, dış politikayı, bütün bunları bir şekilde masaya yatırdık ve görüştük. Kendilerine ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim. Şunu özet olarak ifade etmek isterim. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Bütün sorunları çözülebilir, akılla, bilgiyle, birikimle bu sorunların üstesinden geleceğiz ve gelmekte kararlıyız. Bu konuda da görüş birliği içindeyiz” dedi.

 

Liderler gazetecilerin sorularını da cevaplandırdılar.

 

“TÜSİAD'ın açıklaması tehdit değil, iktidarın yararlanması gereken bir açıklamadır”

 

Genel Başkan Uysal, TÜSİAD'ın açıklamalarına MÜSİAD'ın karşı tepkisi ile ilgili olarak sorulan soruyu, “Demokrasiyi ne kadar içselleştiremediklerini bu söylemden anlayabiliyoruz. Akılla, mantıkla izah edilir değil. Bu ülkede herkes konuşacak. Ülkede birinci derecede sorumluluk sadece siyasetçilerin, muhalefet partilerinin, liderlerin değil; geniş örgütlü kesimlerin temsilcilerinin de konuşması gerekir. 

 

 

Büyük bir facia yaşıyoruz, TOBB Başkanı yasak savma kabilinden açıklamalar yapıyor. Türkiye’de 19 yıllık yanlış planlamalardan dolayı tarım tasfiye edilmiş, Ziraat Odaları Birliği yasak savma kabilinden açıklamalarda bulunuyor.

 

Açıklamayı gayet normal bir açıklama olarak görüyorum, daha yüksek bir ses tonunda olması gerekir. Tehdit olarak değil iktidarın yararlanması gereken bir açıklamadır” diye cevaplandırdı.