Ege'de Eşek Adası krizi

NAMIK Kemal Zeybek'in, "Yunanlılar işgal etti. Hükümet sessiz kaldı" dediği Didim açıklarındaki Bulamaç ve Eşek adalarına DP'den bir heyet çıkmak istedi. Eşek Adası'na giden Delileri taşıyan teknenin adaya yanaşmasına Yunan askerleri izin vermedi. Her iki adanın da Türk karasularında bulunduğu öğrenildi. 4'te

DP'liler Eşek Adası'na PASAPORTLA GİRDİ!
Türk toprağı olan Eşek Adası'na tekneyle giden DP adayı, Yunan Sahil Güvenliği'nin pasaport kontrolünden sonra karaya çıkabildi Sadece sahilde çay içebildik Emekli albay Ümit Yalım, adanın fiilen Yunan işgalinde olduğunu belirterek, "Sahilde sadece 10 dakika çay içmemize izin verdiler" dedi.
AYDIN'ın Didim İlçesi'nden 10 metrelik tekne ile Eşek Adası'na giden DP İstanbul 1'inci Bölge adayı emekli albay Ümit Yalım ve beraberindekiler gördükleri manzara karşısında neye uğradığını şaşırdı. Ada dönüşü gazetecileri karşısında gören Yalım yaşadıklarını şöyle anlattı:

"ADAYI TURİZME AÇMIŞLAR"
"Eşek Adası Limanı'na girdikten sonra Yunan sahil güvenlik komutanlığına bağlı bir asker pasaport istedi. Maalesef ben bir TC vatandaşı olarak kendi topraklanma pasaport ile girdim.
AKP'nin komşularla sıfır sorun politikasının gelmiş olduğu noktadır. Limanda sadece kahve çay içmemize izin verdiler. Gezmemize izin vermediler. Yunan ve AB bayrakları ile donatılan Eşek Adası'nda onlarca yat ve otel var. Adayı resmen turizme açmışlar para kazanıyorlar. Yunanistan adamızın sırtından büyük paralar kazanıyor. Bir asker pasaportumuza bakarken biraz sert karşıladı ve Sisam üzerinden gelmemiz gerektiğini söyledi, pasaportumuzu inceledi.
Ardından sadece çay ve kahve içmek için limanda 10 dakika durmamıza izin verdiler. Ayrılarak Bulamaç Adası'na geçtik. Bulamaç Adası tamamen bir askeri üs haline gelmiş durumda. Askeri birlik, kilise ve araçlar var. Duvar ve toprağa Yunan bayrağı çizilmiş. O adaya çıkmamıza izin verilmedi. Biz de bölgede gerginliğin tırmanmaması için geri döndük."

"HAYALDİ GERÇEK OLMUŞ"
DP lideri Namık Kemal Zeybek'in, AKP'ye çağrıda bulunarak bu adaların derhal boşaltılmasını istediğini ve süre verdiğini hatırlatan Yalım, şöyle konuştu: "Aradan 1 hafta geçmiş olmasına rağmen maalesef Yunanlılar hala orada bulunmaktadır. Yunan askerlerinin topraklarımızı işgal etmesi hayaldi AKP sayesinde gerçek oldu. Kendi adamıza pasaport ile girdik. Bu adaların ülkemize geri kazandırılması için partim aracılığı ile konuyu TBMM'nin gündemine getirilmesini sağlayacağım."
Sayfayı Paylaş: