Yanlış parti ile ittifak yaptık" ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) emokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek îzmir Î1 Başkanlığının înciraltı Beyzade Restoran'da düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftarını il yöneticileri ve partililerle birlikte açan Genel Başkan Zeybek, yemekten sonra yaptığı konuşmada, seçimde BTP ile yaptıkları ittifalun yanlışlığına değindi.
Zeybek, "Yanlış bir ittifak yaptık. Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Dünya görüşümüze, siyaset yapma biçimimize uygun olmayan bir ortak ile birlikte olduk. Yanlışlarımızı da görmeliyiz ki bir daha yapmayalım. Kendi aramızda ittifakı gerçekleştirerek, enerjimizi kendi içimizde harcayarak halkla ittifak yapmalıyız" dedi.
"MACERAYA İTİLİYORUZ" DP Genel Başkanı, Hükümet'in Suriye politikasını da eleştirerek şunları söyledi: "Türkiye'nin Suriye politikası yabancı basında övülüyor ve şu söyleniyor: 'Suriye'ye sadece Türk askeri müdahalede bulunabilir ve bulunmalıdır.' Türkiye'yi bir maceraya sokmak istiyorlar. Bu maceranın amacı da Müslümanları Sünni-Şii diye ayırarak mezhep temelinde bölmektir. Bu ülke hükümetin maceralarına alet edilmeyecek kadar büyük ve önemli bir ülkedir" dedi. Zeybek Suriye'deki olayların Türkiye'nin iç işleri olarak değerlendirilemeyeceğini, Suriye'nin bağımsız bir ülke olduğunu savundu.
Zeybek, konuşmasını tamamladıktan sonra partililerle birlikte Sanatçı Bülent Ersoy'un eski eşi Armağan Uzun'un programını izledi.