DP delegeleri, 10. Olağan kongre için Ankara'da toplandı

Cindoruk aday olmadı

"Görevi değerli bir arkadaşıma bırakma kararım değişmedi"

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 10. Olağan Büyük Kongrenin açılışına gönderdiği yazılı mesajda, "Partimizin olağan kongresinde görevi değerli bir arkadaşımıza bırakma kararında bir değişiklik yapmıyorum" diyerek aday olmadı.

Genel başkanlık için 6 kişi başvurdu

Cin doruk'un yeniden aday olmadığı kongrede, genel başkanlık için 6 kişi başvuruda bulundu.
'DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, Eski Bakan Namık Kemal Zeybek, Eski Bakan Rıfat Serdaroğlu, Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı, DP Genel Başkanvekili Salih Uzun, Eski DYP İstanbul İl Başkanı Tekin Enerem, DP Gençlik Kollan Kurucu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı.

Kongrenin yapıldığı Ankara Atatürk Spor Salonu'nda kırmızı beyaz renkler kullanıldı. Salonda konuşmaların yapılacağı platformun üzerine, 'Türkiye Kırat'ı Bekliyor" yazılırken, partinin eski genel başkanlarının posterleri ile Türk bayrağı asıldı. Salonda tribünler, delegeler ve partililer, salonun İç bölümü İse onur konuklan ve gazeteciler için hazırlandı.

Cindoruk aday olmadı

Demokrat Parti'nin (DP) 10. Olağan Büyük Kongresi dün yapıldı. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un aday olmadığı kongrede, genel başkanlık için 6 kişi başvuruda bulundu. Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılan DP 10. Olağan Büyük Kongresi'nde Divan Başkanlığına Kayseri İl Başkanı Osman Çilsal seçildi. Divanın Başkanlığı'nın oluşturulmasının ardından Demokrat Parti, Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi'nin kurucu ve yöneticileri ile şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra DP Kadın Kolları başkanlığı tarafından oluşturulan koro tarafından İstiklal Marşı okundu.
Kongrenin açılışında DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un gönderdiği yazılı mesaj okundu. Cindoruk, mesajında şunları kaydetti: "Köklü ve güçlü partimizin genel başkanlığını onurla bugüne kadar yürüttüm. Partimizin olağan kongresinde görevi değerli bir arkadaşımıza bırakma kararında bir değişiklik yapmıyorum. Yüce Kongremizin değerli başkan adayları, görev isteğinde bulundular. Onlara ve partimize ebedi başarılar diliyorum. Benim için bu görev yapılmıştır. Parti üyesi sorumluluğunu hayatım süresince sadakatle ve yurtsever duygularla sürdüreceğim. Allah vatanımızı ve partimizi korusun."

Tüzük değişiklikleri kabul edildi

Tüzüğün, "Seçim Hazırlıkları ve Seçimler" başlıklı 44. maddesi, Genel İdare Kurulu, Teşkili, Görevleri ve Görev Bölümü" başlıklı 50. maddesi ile "Milletvekili Aday Tespit İşlemleri" başlıklı 78. maddesinde değişiklik yapıldı.

Tüzükte yapılan değişikliğe göre, kadın ve gençlik kolları kotalarına ilişkin hükümler bu kongrede uygulanmayacak.

Yapılan değişiklik Genel İdare Kurulu (GİK) üye sayısı 60'dan 50'ye düşürüldü. Kongrede seçimin blok liste ile yapılacağı karara bağlanırken, genel başkan yardımcılığı sayısı artırıldı ve başkan yardımcılıklarının görev ve yetkileri yeniden belirlendi Ayrıca, milletvekili aday tespitinin aday yoklaması, önseçim ve merkez yoklaması yöntemleriyle yapılacağı kararlaştırıldı.

Türkiye Kırat’ı bekliyor

Kongrenin yapıldığı Ankara Atatürk Spor Salonu'nda kırmızı beyaz renkler kullanıldı.
Sayfayı Paylaş: