27 Mayıs için dava açılsın

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Bursa'da partisinin il örgütüyle bir araya geldi. Zeybek, "Ben 27 Mayıs'ın dahi yargılanması taraftarıyım. 27 Mayıs davası açılmalıdır"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, geçmişte darbe yapıp demokrasiyi kesintiye uğratanların ölmüş bile olsalar yargılanmaları gerektiğini söyledi.

Bursa'da partisinin toplantısına kanlan Zeybek, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat'ı gerçekleştirenlerin yargılanmasını isterken, partilerinin milletvekili olmak isteyen Ergenekon ve Balyoz sanıklarına kapalı olduğunu belirtti.

Sadece AK Parti'ye yönelik darbe planlarıyla ilgili dava açıldığını, 28 Şubat 1997'de darbe girişiminde bulunan ve demokrasiye bizzat müdahale edenler hakkında dava açılmadığını anlatan Zeybek, "Sadece AK Parti'ye yönelik darbe teşebbüsleri mi suç? Neden 28 Şubat sürecini başlatanlar hakkında dava açılmaz? Onlar AK Parti'ye yapmadıkları için mi yargılanmıyor? 28 Şubat dönemiyle ilgili savcılara, 'Bu işe bir bakın' diyeceğiz. 12 Eylülcülerle ilgili bu kadar şamata yapıldı, mektuplar okundu, ağlandı, insanlar ağlatıldı ancak dava açılmadı. 27 Mayıs darbecilerinin dahi yargılanması taraftarıyım. 27 Mayıs davasının açılması lazım bu ülkede. Ortada kimse kalmasa bile sembolik olarak bu dava açılmalı. 27 Mayısı gerçekleştirenler, hukuku rezil eden insanlar yargılanmalı, ölü bile olsa yargılanmalılar, mezarlarında yargılanmalılar" dedi.

81 VİLAYET AYRI DEVLET

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın belki iyi niyetle başkanlık sistemini gündeme getirdiğini belirten DP Lideri Namık Kemal Zeybek, bu sistemin Türkiye'ye uygun olmadığını, 81 vilayetin ayrı devlet haline dönebileceğini söyledi. Valilerin halk tarafından seçilmesinin de yanlış olduğunu vurgulayan Zeybek, "Cehenneme giden yol, iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir' sözünü hatırlattı. Başbakan Erdoğan'ın ini niyetle bile olsa sistemi tartışmasının yanlış olduğunu ifade eden Zeybek, şöyle devam etti: "Başbakan belki iyi niyetli ama iyi niyet yetmez. Başkanlık sistemi, valilerin halk tarafından seçilmesi sonunda cehenneme kadar götürür. Hitler ve Mussolini de seçimle iktidara gelmişti. Tehlikeli gördüğümüz bu dönemi, biz iktidara gelerek durduracak ve halkı zenginleştireceğiz."
Sayfayı Paylaş: